Results 1 to 10 of 10

Thread: E.N.T Quiz!!

  1. #1
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    Mauritius
    Age
    34
    Posts
    4,584
    Rep Power
    214

    Thumbs up E.N.T Quiz!!

    1)tympanoplasty is an operation aimed at: a)correction of hearing in porceptive deafness
    b)eradication of infection & correction of hearing
    c)drainage of mastoid abcess
    d)correction of hearing in otosclerosis

    2)surgical emphysema after trachestomy is corrected by:
    a)taking more stitches of the wound
    b)cold compresses
    c)widening of the wound by removal of some stitches
    d)antihistaminic intake

    3)commonest cause of septal perforation is: a)trauma
    b)syphilis
    c)lupus
    d)blood disease

    4)stapedectomy is the operation of choice for:
    a)otosclerosis
    b)bell's palsy
    c)meniere's disease
    d)cholesteatoma

    5)saddle nose may be due to the following except: a)overresection of septal cartilage
    b)nasal trauma
    c)septal abcess
    d)rhinosceleroma

    6)the best treatment of mild epistaxis from little s area is: a)anterior nasal pack
    b)cautery of the bleeding point
    c)posterior nasal pack
    d)blood transfusion



    7)referred otalgia may be due to the following except:
    a)acute suppurative otitis media
    b)quinsy
    c)dental infection
    d)maxillary sinusitis

    8)a 3 years old boy complained of suuden acute respiratory distress, with spasmodic cough, cyanosis & acting accessory respiratory muscles is most probably due to : a)acute follicular tonsillitis
    b)foreign body inhalation
    c)adenoid hypertrophy
    d)vocal cord nodule

    9)proptosis may be due to the following except:
    a)frontoethmoidecele
    b)osteomata of the frontoethmoid
    c)antrochoanal polyp
    d)nasopharyngeal fibroma

    10)the most serious complication after tonsillectomy:
    a)respiratory obstruction
    b)reactionary haemorrhage
    c)incomplete removal
    d)infection

    11)otoscopic manifestation of chronic secretory otitis media may include the following except: a)perforation at pars flaceida
    b)transverse handle of malleous
    c)absent cone of light
    d)air bubbles behind the tympanic membrane

    12)tonsillectomy is absolutely contraindicated in :
    a)chronic tonsillitis
    b)quinsy
    c)haemophilia
    d)below five years


    13)a newly born infant with respiratory distress & different feeding is more likely to be due to: a)laryngeal web at the anterior half of vocal cords
    b)bilateral posterior choanal atresia
    c)congenital subglottic stenosis
    d)congenital meatal atresia

    14)unilateral offensive blood tinged purulent rhinorrhea in a 3 years old is more likely due to: a)rhinosceleroma
    b)lupus
    c)foreign body
    d)adenoid

    15)the following are manifestations of meinere's disease except :
    a)vertigo
    b)posterior reservoir sign
    c)sensory hearing loss
    d)tinnitus

    16)examination of the chest is more important in :
    a)fixed right vocal cord
    b)fixed left vocal cord
    c)singer's nodules
    d)laryngemalacia

    17)manifestations of otogenic facial nerve paralysis may include the following except: a)deviation of the mouth to the same side of lesion
    b)inability to show the teeth on whistle
    c) inability to close the eye
    d)inability to raise the eyebrow

    18)conservative septoplasty is:
    a)surgical correction of deviated septum above 17 years
    b)surgical correction of deviated septum below 17 years
    c) closed reduction of fractured septum by ash's forceps



    19)a 20 years old man c/o fever & increasing sore throat with drippling of saliva &trismus for only 2 days on examination( the right tonsil pushed medially & forward ) no response to antibiotics ..rapid relief can be obtained by : a)short course of radiotherapy
    b)assurance & rest
    c)antidephtheric serum
    d)incision & drainage

    20)the most common cause of conductive deafness is:
    a)otosclerosis
    b)secretory otitis media
    c)congenital ossicular fixation
    d)collection of wax

    21)anosmia may be caused by :
    a)peripheral neuritis
    b)nasal obstruction
    c)atrophic rhinitis
    d)all of the above

    22)posterior nasal pack may be used in :
    a)nasopharyngeal carcinoma
    b)epistaxis from little's area
    c)CSF rhinorrhea
    d)post_ adenoidectomy bleeding

    23)ottitic barotraumas is charactarised by:
    a)attic perforation
    b)middle ear effusion
    c)mucopurulant discharge
    d)central drum perforation

    24)otosclerosis mean :
    a)congenital fixation of incus
    b)fixation of stapes by fibrous tissue
    c)ossicular disruption
    d)none of the above




    25)all of the followings are absoulute contraindications for tonsillectomy except: a)rheumatic fever
    b)heamophilia
    c)advanced renal disease

    26)unilateral clear watery nasal discharge reducing fehling's solution is suggestive of: a)CSF rhinirrhea
    b)allergic rhinitis
    c)viral rhinitis
    d)nasal dipheteria

    27)the most common cause of oroantral fistula is: a)acute sinusitis
    b)car accident
    c)dental extraction of upper second premolar tooth
    d)radical antrum operation

    28)ear wash is indicated in the following conditions except:
    a)wax
    b)otomycosis
    c)impacted F.B in the ear
    d)caloric test

    29)post-tonsillectomy otalgia is mediated through:
    a)vagus nerve
    b)glossolaryngeal nerve
    c)trigeminal nerve
    d)second & third cervical nerve

    30)nasopharyngeal carcinoma is managed by:
    a)surgical resection
    b)surgical resection followed by radiotherapy
    c)radiotherapy

    31)trotter's triad include the followings except: a)otalgia
    b)epistaxis
    c)deafness
    d)deviation of the septum

    32)the medial wall of the middle ear shows all the following anatomical features except: a)eustichian tube orifice
    b)horizontal part of facial nerve
    c)promontory
    d)oval & round windows

    33)the most common cause for posterior septal perforation is: a)TB
    b)syphilis
    c)leprosy
    d)scleroma

    34)moure's sign is:
    a)presence of laryngeal click
    b)absence of laryngeal click
    c)external neck swelling
    d)internal pharyngeal swelling

    35)sridor is characteristic feature of the following diseases except:
    a)laryngeal dipheteria
    b)angioneurtic edema
    c)adenoid hypertrophy
    d)bilateral abductor vocal cord paralysis

    36)laryngeomalicia is a disease due to:
    a)voice abuse
    b)soft larynx
    c)vocal cord nodule
    d)acute laryngitis

    37)achalasia of the cardia is charactarised by the followings except:
    a)dysphagia is more marked for solids than fluids
    b)dysphagia is more marked for fluid than solids
    c)treated by cardiotomy
    d)regurgition of undigested food

    38)subglottic stenosis may be caused by all the followings except: a) laryngeoscleroma b) high trachestomy
    c)post traumatic d)unilateral recurrent laryngeal N paralysis

    39)quinsy is due to: a)blood disease
    b)peritonsillar infection
    c)pharyngoscleroma
    d)retropharyngeal suupuration

    40)retracted tympanic membrane is characterized by the following except: a)prominent lateral process of malleus
    b)fragmentation of cone of light
    c)hyper mobility of tympanic membrane
    d)accentuation of malleolar folds

    41)the following symptoms are true of primary atrophic rhinitis except: a)bad odour felt by the patient
    b) bad odour felt by others
    c)epistaxis
    d)sense of nasal obstruction

    42)sever headache, vomiting, dysphagia ,&visual field defects in a patien with cholesteatoma indicate: a)secretory otitis media
    b)otogenic facial paralysis
    c)distant metastasis
    d)temporal lobe abcess

    43)unilateral malignant tumor of the vocal cord with subglottis ectension & lymph node metastasis is best treated by: a)unilateral cordectomy
    b)total laryngectomy with neck dissection
    c)cheomotherapy
    d)tracheostomy only

    44)the commenst presentation of laryngeascleroma is: a)vocal cord paralysis
    b)stridor & hoarsness
    c)pain & night sweating
    d)metastatic lymph node

    45)the commenst nasal polyps are: a)ethmoidal polyp
    b)antrochoanal polyps
    c)bleeding polyp
    d)inverted papilloma

    46)ludwig's angina is manifested by:
    a)unilateral submandibular swellings
    b)parotid abcess
    c)parapharyngeal abcess
    d)sublingual & submental cellulites

    47)forign body nose in a child is better extracted:
    a)under local anaethesia
    b)under spinal anaethesia
    c)without anaeathesia
    d)under general anaethesia

    48)the following are possible complications of ear wash except: a)perforation of the tympanic membrane
    b)paralysis of facial nerve
    c)caloric reaction
    d)syncope

    49)suppurative labyrinthitis may complicate:

    a)salicylate toxicity
    b)streptomycin toxicity
    c)cholesteatoma
    d)otomycosis

    50)the followings are common symptoms of nasopharyngeaol carcinoma except: a)nasal obstruction
    b)cranial nerve paralysis
    c)recurrent sever epistaxis
    d)a mass in the neck
    answers

    [hide]
    1) b
    2) c
    3) a
    4) a
    5) d
    6) b
    7) a
    8) b
    9) c
    10) a
    11) a
    12) c
    13) b
    14) c
    15) b
    16) b
    17) a
    18) b
    19) d
    20) d
    21) c
    22) d
    23) b
    24) b
    25) a
    26) a
    27) c
    28)c
    29) b
    30) c
    31) b
    32) a
    33) b
    34) b
    35) c
    36) b
    37) a
    38) d
    39) b
    40) c
    41) a
    42) d
    43) b
    44) b
    45) a
    46) d
    47) d
    48) b
    49) c
    50) c[/hide]

  2. #2
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Default

    hi im new here..i just wonder why I cant view the answers to the MCQs..any special requirements for that?

  3. #3
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    New Delhi
    Posts
    2,055
    Rep Power
    29

    Default

    Quote Originally Posted by NurMunirah View Post
    hi im new here..i just wonder why I cant view the answers to the MCQs..any special requirements for that?
    For Viewing the Hidden contents u have to click the thanks button on bottom right of the post...If after that u are not able to see the content then try refreshing the post....

    Post ur intro in introduction section and read the rules of forum....goodluck

  4. #4
    Join Date
    Apr 2009
    Age
    39
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Default

    i love it.. more of the same please

  5. #5
    Join Date
    Apr 2009
    Age
    39
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Default

    these questions are nice and stright forward. may be more challenging questions needed

  6. #6
    Join Date
    Dec 2008
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks for the questins

  7. #7
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    29
    Rep Power
    0

    Default

    some questions are easy...but thanks man for the post

  8. #8
    Join Date
    May 2010
    Age
    43
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    Default

    thanks a lot

  9. #9
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    1
    Rep Power
    0

    Default

    Have not seen any answers yet. Will try to refresh. Thanks.

  10. #10
    Join Date
    Oct 2010
    Age
    47
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Default

    Thanks for letting my brain thinking after 4 years rest .

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Replies: 3
    Last Post: 04-24-2011, 12:37 PM
  2. Pharma quiz #1
    By jamesmayur in forum Lecture Notes
    Replies: 6
    Last Post: 05-22-2008, 09:28 PM
  3. ENT quiz
    By ravimys in forum Clinical Cases
    Replies: 13
    Last Post: 03-18-2008, 04:15 PM
  4. HIV Quiz
    By kats in forum Viva
    Replies: 10
    Last Post: 08-06-2007, 10:40 PM
  5. Quiz
    By ravimys in forum Pediatrics
    Replies: 8
    Last Post: 07-27-2007, 02:28 PM

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •